Métodes de pagament a l’ecommerce: guía definitiva

En aquest article, et revelem els mètodes de pagament més populars, amb els seus avantatges i desavantatges. No et perdis aquesta guia imprescindible per muntar el teu e-commerce amb èxit!

En l’era digital actual, l’elecció de mètodes de pagament adequats és crucial per a l’èxit de la teva botiga online. Els clients busquen opcions segures i convenients per realitzar les seves compres, i com a propietari d’una botiga online desenvolupada amb WordPress i WooCommerce, has d’estar preparat per satisfer aquestes necessitats. En aquest article, explorarem tres de les principals passarel·les de pagament: PayPal, Stripe i Redsys, analitzant els seus avantatges, desavantatges i comissions per ajudar-te a prendre una decisió informada.


PayPal: El gegant dels pagaments online

PayPal és un dels mètodes de pagament més populars a tot el món. Ofereix una experiència de pagament ràpida i segura, permetent als usuaris realitzar transaccions sense necessitat de compartir informació financera directament amb els venedors.

Avantatges de PayPal

 • Facilitat d’instal·lació: Integrar PayPal a la teva botiga WooCommerce és extremadament senzill i ràpid.
 • Confiança del consumidor: PayPal és una marca reconeguda i confiable, la qual cosa pot augmentar la confiança dels clients i millorar les taxes de conversió.
 • Pagaments fraccionats: PayPal ofereix l’opció de pagar en terminis amb Klarna, cosa que pot ser atractiu per als clients que prefereixen distribuir els seus pagaments.

Desavantatges de PayPal

 • Altes comissions: PayPal cobra una tarifa per transacció que pot ser més alta que la d’ altres mètodes de pagament. Les comissions de PayPal varien depenent del tipus de compte i la regió, però generalment ronden el 2,9% + 0,35 EUR per transacció.
 • Limitacions en alguns països: Tot i que és àmpliament acceptat, hi ha certes restriccions en països específics.


Stripe: Flexibilitat i poder per als desenvolupadors

Stripe s’ha consolidat com una de les passarel·les de pagament més flexibles i robustes, especialment popular entre els desenvolupadors per les seves àmplies capacitats de personalització.

Avantatges de Stripe

 • Facilitat d’instal·lació: Igual que PayPal, Stripe ofereix una integració senzilla amb WooCommerce.
 • Pagaments fraccionats: Stripe també permet als usuaris pagar en terminis amb Klarna, millorant l’accessibilitat per als clients.
 • Eines avançades: Ofereix una àmplia gamma d’ eines per a desenvolupadors que permet personalitzar i optimitzar el procés de pagament.

Desavantatges de Stripe

 • Tot i que les comissions de Stripe poden ser més baixes que les de PayPal, continuen sent un factor a considerar. Les tarifes de Stripe solen ser de l’1,4% + 0,25 EUR per transacció per a targetes europees, i del 2,9% + 0,25 EUR per a targetes no europees.
 • Complexitat inicial: Per a aquells sense experiència tècnica, algunes de les característiques avançades poden semblar aclaparadores al principi.


Redsys: L’opció local amb suport per a Bizum

Redsys és una opció molt popular a Espanya, especialment per a aquells que prefereixen treballar amb bancs locals. A més, inclou la possibilitat d’acceptar pagaments mitjançant Bizum, una solució de pagament instantani molt utilitzada al país.

Avantatges de Redsys

 • Compatibilitat amb Bizum: Redsys permet la integració amb Bizum, oferint una alternativa ràpida i còmoda per als clients.
 • Relació amb bancs locals: Facilita les transaccions i el suport en treballar directament amb bancs espanyols com BBVA i La Caixa.
 • Comissions competitives: Generalment, les comissions de Redsys poden ser més baixes comparades amb les de PayPal i Stripe. Les comissions de Redsys varien segons l’acord amb el banc, però solen ser al voltant del 0,99% per transacció.

Desavantatges de Redsys

 • Integració més complexa: El banc ha de realitzar una auditoría del lloc web, formalitzar una sèrie de passos que requereixen un temps indeterminat i poden implicar modificacions tant en les condicions de venda com en el pròpi process de pagament.
 • Sense pagaments fraccionats: A diferència de PayPal i Stripe, Redsys no ofereix l’opció de pagaments fraccionats.

Quadre comparatiu

Facilitat d’ instal.lació

Molt alta

Molt alta

Mitjana

Confiança del consumidor

Alta

Mitjana

Alta a Espanya

Pagaments fraccionats

Sí (Klarna)

Sí (Klarna)

No

Comissions

2,9% + 0,35 EUR

1,4%-2,9% + 0,25 EUR

Al voltant del 0,99%

Compatibilitat

Global

Global

Local (Espanya)

Suport per a Bizum

No

No

Dades de Juliol de 2024

Conclusió

Triar la passarel·la de pagament adequada per a la teva botiga online depèn de diversos factors, incloent-hi la facilitat d’integració, les comissions i les preferències dels teus clients. PayPal i Stripe ofereixen opcions robustes i globals amb l’avantatge addicional dels pagaments fraccionats amb Klarna, però amb comissions més altes. Redsys, d’altra banda, és una excel·lent opció per a botigues a Espanya, especialment si valores la compatibilitat amb Bizum i prefereixes comissions més baixes. Avalua acuradament les necessitats del teu negoci i els teus clients per prendre la millor decisió.

Per a més informació sobre com integrar aquests mètodes de pagament a la teva botiga WooCommerce, no dubtis a contactar-nos a Cactus Seny Gràfic, especialistes en desenvolupament web amb WordPress i WooCommerce.

Vols estar al día?

Subscriu'te i obtindràs informació personalitzada. Si necessites ajuda amb un projecte podem reunir-nos gratuïtament i sense compromís