Digitalització: Organitzant el procés

L'organització en el treball és una cosa fonamental. Si damunt ho traslladem a l'entorn digital... més encara!

Tot procés de digitalització en una empresa té les seves dificultats, ja que mai es tracta simplement de realitzar una pàgina web o un e-commerce, generalment afecta a molts departaments i personal de la companyia.

Hem ajudat fàbriques de productes a fer el salt a ser distribuïdors directes mitjançant e-commerce (B2B i tambien B2C) i a incorporar els seus productes en marketplace’s com Amazon, Ebay o similars. Això, indubtablement, afecta a vendes, màrqueting, magatzem, comptabilitat… I cal tenir-ho en compte. És per això que és important tenir un  full de ruta clar i un plantejament adequat.

Però… Què és la digitalització en una empresa?

És el procés en el qual la tecnologia informàtica transforma els diferents processos interns i externs d’una empresa. No sols és tenir una pàgina web o un e-commerce, sinó portar-ho més enllà i sincronitzar-ho amb el sistema de gestió de l’empresa (ERP) o connectar-lo amb la seva CRM per a la gestió de clients, usuaris, etc.

Un mapa mental

Com a dissenyadors, no podem plantejar solucions gràfiques si no tenim clar què cal transmetre, com és el briefing o com és el target.

Com a desenvolupadors, no podem crear aplicatius, interaccions, incorporacions i migracions si no tenim clar els processos, els sistemes a utilitzar i amb quines eines comptem.

Així que no és la primera ni la segona vegada que realitzem mapes mentals de digitalització per als clients, on vam mostrar les diferents eines que tindran en l’estructura digital de l’empresa. Com s’interconnecten entre elles, qui són els encarregats de crear aquests ponts i com els podem desenvolupar. Us adjuntem un petit exemple d’un dels nostres esquemes.

Digitalització: Organitzant el procés

Sempre convé crear un mapa mental que per saber els objectius que tenim, de quins recursos disposem i com pretenem aconseguir-los. Ens ajuda a fixar els passos a seguir, a determinar quines accions prendre, calcular els nostres pressupostos i avançar processos per a un futur (com començar a treballar amb uns certs camps informatius perquè en un futur els utilitzaras per a altres tasques).

Beneficis de la digitalització en l’empresa

Beneficis podem trobar molts: des de la simplificació i automatització de processos, l’expansió a nous espais de venda, fins a la correcta organització de la informació i evitar haver d’alimentar la informació múltiples vegades. Aquests són alguns exemples de digitalització que Cactus ha dut a terme:

→ Sincronització d’estocs, tarifes i productes amb e-commerce: diversos dels nostres clients compten amb un e-commerce que actualitza constantment els preus i estocs dels seus productes, així com els seus valors identificatius com a atributs, imatges o documentació de manera automàtica. Mantenint la informació de la pàgina sempre actualitzada.

→ Creació automàtica de prospects:
recentment venim incloent en els nostres clients la creació automàtica de prospects (clients potencials) després de cada sol·licitud de contacte, preu o oferta realitzada des de les pàgines webs dels nostres clients. Això els permet crear noves oportunitats de negoci i ampliar la seva carta de contactes i clients.

→ Àrea de clients: ens ho venen demanant habitualment; una àrea d’usuaris on el client pugui veure les seves comandes, els estats, sol·licitar devolucions o reclamar incidències, poder descarregar albarans i factures de manera dinàmica i, generalment, fer comandes en línia amb els preus assignats al client.

Després de diversos processos de digitalització, la nostra experiència ens ajuda a determinar les necessitats principals dels nostres clients, fent una anàlisi individualitzada i plantejant solucions que millorin el funcionament intern i extern en tots els àmbits. I tu, vols digitalitzar la teva empresa? No ho dubtis i posa’t en contacte amb nosaltres!

Vols estar al día?

Subscriu'te i obtindràs informació personalitzada. Si necessites ajuda amb un projecte podem reunir-nos gratuïtament i sense compromís