Experiències amb el hosting

Brutal experiència que vivim relacionada amb el hosting de diverses webs dels nostres clients, on traiem aprenentatges molt interessants

En un dia qualsevol, rutinari fins i tot, comencem a rebre crides dels nostres clients. Les seves webs estan caigudes, triguen molt a carregar o simplement retornen errors de hosting.

Al voltant de 15 o 20 webs caigudes, repartides en 3 proveïdors de hosting diferents, gairebé a l’uníson van patir aquest problema. El primer que ens va venir al cap va ser que es tractava d’una cosa generalitzada, ja que és molt estrany que diversos proveïdors pateixin problemes similars en tan poc temps.

Com afrontar el problema de hosting

En aquests casos solem recórrer a les xarxes socials dels proveïdors per si trobem alguna informació sobre les incidències. Visitem el twitter d’un d’ells i efectivament; van comunicar que hi havia un problema tècnic amb la xarxa i que estaven treballant en això.

Alguna gent furiosa va aprofitar l’ocasió per a criticar-los obertament, incitant a altres clients a canviar de proveïdor atacant amb frases molt dures.

La realitat s’acaba imposant

La realitat s’acaba imposant, i aquest proveïdor soluciona la seva incidència. Mentrestant, els altres dos proveïdors van trigar diversos dies i, ni tan sols, van comunicar els seus problemes pública ni privadament.

És més, un d’ells cobra un extra per un suport tècnic “no estàndard” (com aquest cas segons ells).

Al final va resultar que el proveïdor que era més transparent, al qual van tirar als lleons, va ser el més efectiu. I malgrat tenir una incidència, va acabar resolent-ho el més ràpid possible.

Què és el més important en un hosting?

A vegades ens creiem que la informàtica és infal·lible i que mai pot haver-hi errors humans. Nosaltres fallem, els nostres proveïdors també.

El més important per a nosaltres és que, malgrat que s’hagi fallat, hi hagi hagut una incidència tècnica, un error de maquinari o qualsevol element per l’estil, el proveïdor respongui. Que sapiguem que s’està treballant sobre la incidència, que la resposta sigui ràpida (encara que després el temps de solució pugui ser major, depenent de la gravetat del problema) però que puguem garantir que hi ha algú treballant en això.

Els nostres clients van entendre perfectament la situació i van aguantar estoicament fins que els nois i noies del hosting van solucionar el problema i els webs van acabar funcionant de nou amb total normalitat.

Vols estar al día?

Subscriu'te i obtindràs informació personalitzada. Si necessites ajuda amb un projecte podem reunir-nos gratuïtament i sense compromís