Aprofita la IA per impulsar la creació de continguts per a la teva marca

A mesura que avança la tecnologia, les marques recorren cada cop més a la Intel·ligència Artificial (IA) per crear continguts atractius i augmentar-ne la visibilitat.

La IA pot ajudar les empreses a crear continguts de forma més ràpida i eficient, així com proporcionar informació sobre els interessos i les necessitats del seu públic objectiu. En aquesta entrada del bloc, explorarem els avantatges de la IA per a la creació de continguts, la IA i el SEO, les eines d’IA per a la creació de continguts i com crear una estratègia de continguts basada en la IA.

Què és la Intel·ligència Artificial (IA)?

La Intel·ligència Artificial (IA) és una forma de tecnologia que permet a les màquines aprendre de l’experiència, ajustar-ne el comportament en conseqüència i prendre decisions basades en allò après. La IA s’utilitza en diversos sectors, des de la sanitat, les finances, el transport, el desenvolupament informàtic, l’estadística i, ara també, al màrqueting. En el context de la creació de continguts, la IA s’utilitza per automatitzar el procés de creació i lliurament de continguts, com ara entrades de bloc, newsletterspublicacions per a xarxes socials.

Les eines de creació de continguts basades en IA et poden ajudar a estalviar temps i diners: una IA pot analitzar dades i determinar quins són els millors temes sobre els quals escriure, les paraules clau més eficaces i el moment ideal per compartir els teus continguts.

També podeu proporcionar informació sobre els interessos i necessitats del públic objectiu, perquè les marques puguin crear continguts que ressonin amb ells.

Avantatges de la IA per a la creació de continguts

Podem utilitzar la IA per automatitzar moltes de les tasques associades a la creació de continguts. Des de la investigació de temes, la generació d’idees fins a la redacció de textos. Tot això ens permetrà crear més i més ràpid, identificant els millors temes sobre els quals escriure i les paraules clau més eficaces a utilitzar.

A més, podrem crear articles personalitzats, específics i sense necessitat d´invertir grans hores en la recerca d´informació, dades, bibliografia… que contrasti els nostres articles. La IA s’encarrega “de tot”.

Aquesta art resulta molt interessant ja que, amb un cost baix, podem optimitzar els continguts de la nostra marca i adaptar-los per a un posicionament SEO correcte.

Tipus d’IA i com fer-la servir per a la creació de continguts

Hi ha nombroses eines basades en IA per a la creació de continguts, com ara eines de processament del llenguatge natural (PLN), eines d’optimització de continguts i generadors de continguts basats en IA.

Les eines de PLN utilitzen el processament del llenguatge natural per analitzar dades i generar informació sobre els interessos i necessitats del públic objectiu. D’altra banda, les eines d’optimització i generació de continguts ens ajudaran a trobar idees de continguts i suggerir temes sobre què escriure.

Finalment, les més cridaneres, les IA que generen imatges solen ser interessants per fer esbossos. Lamentablement, poques aconsegueixen una bona resolució en el moment de la generació de la imatge i moltes requereixen múltiples intents per obtenir un resultat decent i, recordem, paguem per cada intent.

Identificar temes de contingut fàcilment

La IA es pot utilitzar per identificar temes de contingut que probablement ressonen amb el teu públic objectiu. Antigament calien moltes hores per identificar els temes que són tendència o populars, gràcies a la IA podem dedicar aquestes hores a millorar la nostra estratègia, crear encara més contingut i, en definitiva, gestionar millor els nostres canals.

IA i SEO, una combinació guanyadora?

La IA ens pot ajudar a optimitzar els nostres continguts per a SEO mitjançant l’anàlisi de dades i la identificació de les millors paraules clau. Tot i que es tracta d’una tecnologia molt moderna i encara comet algunes errades, les proves que hem fet des de Cactus són veritablement sorprenents i positives.

Les noves IA ens permeten analitzar webs en només uns minuts. Òbviament haurem de saber interpretar els resultats i pensar l’estratègia per millorar-los, però per fi podem fer rastrejos massius de webs amb moltíssimes pàgines i obtenir-ne els resultats de forma estructurada i coherent.

Hem detectat com utilitzar la densitat de paraules clau adequada, optimitzar els títols de les pàgines, les metadescripcions… També ens ha resultat útil per identificar noves paraules clau.

Per exemple, algunes IA poden analitzar el contingut de la competència i identificar noves paraules clau, recopilar dades dels motors de cerca i identificar paraules clau populars. Tot això amb un cost força reduït.

Com millorar la teva presència en línia amb la Intel·ligència Artificial

Aquests són alguns consells per aprofitar la IA per millorar la teva presència en línia i generar continguts de forma adequada:

  • Identifica les millors eines basades en IA per a les necessitats específiques. Tot i que la “moda” és que totes les IA facin de tot, cadascuna sol especialitzar-se en algun procés concret (generació d’imatges, textos, anàlisi…).
  • Desenvolupa una estratègia de continguts basada en IA, això probablement impliqui la creació d’un pla social.
  • Haurem de supervisar els continguts basats en IA per identificar errors o oportunitats de millora. Tot i que cada dia s’optimitza més i més, seguim trobant-nos casos on realment es requereix una revisió constant dels continguts creats.
  • Com hem anat dient, un dels punts més útils de les IA és la capacitat que ens han de donar idees de continguts, informació sobre els interessos i necessitats del públic objectiu. És un dels punts més interessants per aprofitar-ne el potencial.

Conclusió

La IA pot ser una eina poderosa per a la creació de contingut, ja que pot ajudar les marques a estalviar temps i crear contingut perquè, així, et puguis dedicar a processos més complexos com ara l’anàlisi dels resultats, l’impacte generat o revisar lestratègia de continguts.

Si vols saber més sobre com la intel·ligència artificial pot ajudar-te a millorar la visibilitat de la teva empresa, posa’t en contacte amb nosaltres i t’ajudarem i assessorarem sobre això. Descobreix com la intel·ligència artificial et pot ajudar a millorar la visibilitat de la teva marca. Contacta amb nosaltres i t’ajudarem i assessorarem sobre això.

Vols estar al día?

Subscriu'te i obtindràs informació personalitzada. Si necessites ajuda amb un projecte podem reunir-nos gratuïtament i sense compromís