Newsletters: com crear una estratègia d’email màrqueting guanyadora!

Estàs explorant la idea de començar a utilitzar newsletters com a part de la teva estratègia de màrqueting online? Vols entendre com funciona l'email màrqueting i com pots crear una estratègia guanyadora per al teu negoci?

En aquest article, abordarem totes les coses que necessites saber sobre les newsletters, des dels conceptes bàsics d’email màrqueting fins a les millors pràctiques per crear una estratègia funcional per a la teva marca. Aprèn a com crear un pla de màrqueting per correu electrònic, com dissenyar contingut efectiu per al teu newsletter, quines plataformes hi ha disponibles, i molt més.

Així que, prepara’t per desbloquejar el poder de les newsletters!

Què és l’email màrqueting?

L’email màrqueting és una forma de màrqueting directe que s’utilitza per promoure productes o serveis a través de l’enviament de missatges de correu electrònic a una llista de destinataris. Aquesta llista pot incloure clients actuals, contactes potencials, subscriptors de newsletters, i altres. Els missatges de correu electrònic poden incloure informació sobre promocions, nous productes i serveis, i notícies de l’empresa.

En la seva forma més bàsica, l’email màrqueting s’utilitza per generar trànsit a un lloc web, augmentar les consultes i interaccions, i construir relacions a llarg termini amb els clients. Aquesta tècnica de màrqueting pot ser extremadament efectiva si es fa servir correctament.

Una de les millors maneres fer-la servir és a través de newsletters. Les newsletters són un tipus d’email màrqueting que s’usa per mantenir els clients informats sobre els productes i serveis d’una empresa. Aquests correus electrònics solen contenir informació sobre els llançaments de productes i serveis, ofertes especials, i altres continguts de màrqueting.

Avantatges de l’email màrqueting

L’email màrqueting ofereix molts avantatges sobre el màrqueting tradicional. Aquests avantatges inclouen:

 • És econòmic. És extremadament barat, especialment en comparació amb altres tipus de publicitat.
 • Té un bon abast. Podeu arribar a un gran nombre de destinataris d’una sola vegada.
 • Personalitzable. Podeu personalitzar els vostres missatges per al públic objectiu específic.
 • Segmentació. Pots adreçar els teus missatges a aquells amb un interès específic.
 • Mesurable. Pots mesurar lèxit de les teves campanyes d’email màrqueting amb facilitat.
 • Escalable. L’email màrqueting és extremadament escalable. Podeu augmentar l’abast del vostre missatge amb poc esforç.

Com pots veure, aquest sistema ofereix molts avantatges per a aquells que ho usen correctament.

Estratègies per crear bons newsletters

Abans de començar a aplicar l’email màrqueting a la teva marca, és important tenir una estratègia clara. Això t’ajudarà a determinar què vols aconseguir amb la teva campanya i com mesuraràs l’èxit de la teva estratègia.

En desenvolupar la teva estratègia de newsletters, hi ha alguns elements clau que cal tenir en compte. Aquests inclouen:

 • Objectius. Primer, has d’establir els teus objectius d’email màrqueting. Aquests objectius poden incloure generar trànsit al vostre lloc web, augmentar la interacció, millorar la consciència de la marca, i més.
 • Audiència. La part següent és definir el teu públic objectiu. Això t’ajudarà a determinar quin tipus de contingut has d’incloure als teus correus electrònics per atraure la teva audiència objectiu.
 • Missatges . Després, has de desenvolupar una sèrie de missatges adreçats a la teva audiència objectiu. Aquests missatges han d’estar alineats amb els objectius dels newsletters.
 • Freqüència . Finalment, has de determinar la freqüència amb què enviaràs els teus emails. Això depèn dels teus objectius i de la teva audiència objectiu.

Creant el teu pla d’enviaments

Quan hagis desenvolupat la teva estratègia de newsletter, és hora de començar a crear el teu pla. El pla d’email màrqueting ha dincloure la llista de destinataris, el contingut dels correus, el seu disseny i el calendari per als enviaments. Aquesta informació us ajudarà a assegurar que les vostres campanyes siguin dirigides a l’audiència correcta i que s’enviïn a l’hora adequada.

A més, és important tenir en compte que el pla d’email màrqueting sigui prou flexible. Sobretot si utilitzeu alguna eina d’automatització que us permet crear un flux d’enviaments en funció de certs criteris.

Consells perquè els teus correus triomfin

Ara que tens una estratègia i un pla és el moment dexecutar-lo. és hora d’entrar en alguns consells pràctics per optimitzar les campanyes. Aquests consells inclouen:

 • Fes servir un to personal. Els correus electrònics han de ser personals perquè els destinataris se sentin connectats, pots incloure els seus noms i enviar informació sobre la base de les seves preferències.
 • Llista neta i sanejada. Assegureu-vos que la vostra llista de destinataris estigui actualitzada i que continguin usuaris que estan realment interessats en el vostre butlletí (és a dir s’han afegit o acceptat ser afegits expressament al vostre newsletter).
 • Assumptes atractius . L’assumpte és l’element clau per assegurar que el teu correu electrònic sigui obert i llegit. La utilització d’un assumpte curt, concís i interessant per als contactes és fonamental. Prova a utilitzar emoticones, funcionen realment bé!
 • Disseny atractiu i funcional . El disseny de correu electrònic ha de ser atractiu i alhora funcional, per assegurar que els destinataris llegeixin el contingut. Recordeu que s’ha de poder visualitzar correctament en dispositius mòbils!
 • Utilitza el seguiment . Monitoritza el rendiment de les teves campanyes, així coneixeràs millor la teva audiència, coneixeràs quines tècniques et funcionen millor que altres i podràs millorar el teu pla d’enviaments.

Tipus de newsletters

Hi ha molts tipus diferents de newsletters, des de correus electrònics informatius fins a campanyes de promoció. Alguns dels tipus de newsletters més comuns són:

 • Informatius: Aquests newsletters proporcionen informació general sobre l’empresa, productes i serveis i altres novetats.
 • Promocionals : s’utilitzen, com el seu nom indica, per promocionar un producte o servei específic. També serveixen per informar de llançaments de nous productes o serveis.
 • De contingut: proporcionen contingut de valor per als lectors, com consells i trucs, articles de bloc, i més.
 • Descomptes: descomptes i ofertes especials als destinataris.
 • Esdeveniments: proporcionen informació sobre esdeveniments i activitats de lempresa.

Com crear una newsletter efectiva

Ara que ja entens els diferents tipus de newsletters, és hora d’entrar com crear una newsletter efectiva. Per això tingues en compte les recomanacions següents:

 • El contingut del teu newsletter ha de ser interessant i rellevant per a la teva audiència objectiu.
 • El disseny de la newsletter ha de ser atractiu, fàcil de llegir i responsiu.
 • Call to Action (CTA). Cada newsletter ha d’incloure un CTA clar perquè els destinataris sàpiguen què fer després de llegir l’email: contacta, compra, comparteix, sol·licita informació…

Plataformes per enviar newsletters

Ja ho tenim tot llest! És hora de trobar una plataforma per enviar els teus missatges. Hi ha moltes plataformes d’email màrqueting diferents disponibles per triar. Solen oferir (més o menys) els mateixos serveis així que simplement varien lleument en la funcionalitat i el preu.

MailChimp, MailPoet, MailRelay…. Són algunes de d’aquestes plataformes que ofereixen una varietat de característiques per ajudar-te a crear, administrar i monitoritzar les teves campanyes d’email màrqueting. Una correcta elecció de la plataforma pot ser crucial per realitzar una bona estratègia d’email màrqueting.

Serveis d’email màrqueting

Si no sabeu com utilitzar l’email màrqueting, a Cactus estem disponibles per ajudar-te. T’oferirem un assessorament professional personalitzat per poder impulsar la teva marca més enllà.

T’ajudem amb el disseny dels teus newsletters, l’automatització dels enviaments, els passos d’anàlisis inicials i posteriors i et donarem consells per mantenir i millorar la llista de contactes.

Conclusió

En resum, l’email màrqueting pot ser una eina molt poderosa per promocionar la teva marca. Les newsletters són una excel·lent per mantenir els clients informats sobre els productes i serveis d’una empresa.

En crear la teva estratègia d’email màrqueting, és important tenir en compte els objectius, l’audiència, els missatges, i la freqüència d’enviament. Si encara et queden dubtes ens pots contactar amb total llibertat.

Vols estar al día?

Subscriu'te i obtindràs informació personalitzada. Si necessites ajuda amb un projecte podem reunir-nos gratuïtament i sense compromís