Com el desenvolupament a mida pot impulsar la teva marca online

Donem les claus de com millorar la teva presència online amb un desenvolupament web a mida.

Tothom és conscient de la necessitat de ser present en el món online. Cada vegada més empreses tracten d’oferir el millor servei online i facilitar la vida als seus clients, reduint així dites, e-mails o tràmits interns. Les àrees d’usuari i l’enviament de contingut personalitzat comencen a formar part del dia a dia. Però, per a bé o per a mal, cada empresa o marca és un món i és molt habitual que els CMS genèrics no solen donar solució a les seves particularitats. Aquí entra el desenvolupament a mida.

Què és el desenvolupament web a mida?

El desenvolupament web no es basa en, simplement, adaptar els colors del nostre web a la nostra marca. Podem considerar el desenvolupament web a mida com una extensió personalitzada de les funcions estàndard del nostre CRM. A Cactus disposem de diversos exemples sobre aquest tema:

  • Embaling és un e-commerce que sincronitza els seus productes, preus, estocs i comandes amb la seva ERP. A més, cada formulari de contacte crea un client potencial en el seu ERP.
  • Area Cooling Solutions disposa d’un software de selecció desenvolupat per Cactus que permet la cerca dels seus productes sobre la base d’uns paràmetres d’entrada i una sèrie de complexes càlculs matemàtics.

Aquestes funcionalitats no vénen desenvolupades en els CMS per defecte com WordPress. És evident que resulta impossible que existeixi un plugin que permeti calcular el nivell de refrigeració d’un compressor. Si volem aquesta funcionalitat, l’hem de desenvolupar a mida.

Val la pena un desenvolupament a mida?

Un desenvolupament a mida ben pensat, que realment aporti valor tant a la marca com a l’usuari final, definitivament val la pena. Ens ajudarà a marcar la diferència entre els nostres competidors, oferir un servei extra i un valor afegit que ajudarà a decantar la balança cap a la nostra marca.

Si el nostre desenvolupament a mida és operatiu, és a dir, que aporta un valor extra al nostre procés de compra o contractació (sistema de filtre de productes/serveis, cerques avançades, àrea d’usuari…) ens ajudarà a impulsar la venda i serà un important focus d’interès a nivell publicitari. Avui dia el software de selecció de Area Cooling Solutions és top 5 de pàgines més visitades de la web.

D’altra banda, si el nostre desenvolupament a mida és administratiu, és a dir, que ens facilita la gestió de comandes, logística, devolucions… Ens ajudarà a optimitzar els recursos de la nostra empresa, permetent als nostres treballadors focalitzar-se en el realment important i no ser “distrets” constantment per consultes o processos administratius que els propis clients poden realitzar en línia. La productivitat dels/les treballadors/es d’Embaling ha augmentat considerablement des que no s’han de preocupar d’alimentar la web.

Però la programació a mida és per a empreses grans… o no?

Des de Cactus sempre veiem aquestes afirmacions amb molt d’escepticisme. Després de realitzar centenars de desenvolupaments a mida, podem afirmar que, tant grans i mitjanes empreses, com a petits autònoms s’han vist beneficiats d’aquestes pràctiques.

Com realitzar un bon pla de desenvolupament

Resulta fonamental tenir en compte uns certs passos en el moment de desenvolupar funcionalitats a mida. Us deixem una llista de les nostres recomanacions:

  • Tenir clars els objectius: sembla lògic, però moltes vegades no es té al cap quin objectiu volem aconseguir. Això determinarà el tipus de desenvolupament que volem fer i com enfocar-lo.
  • Tenir clara l’operativa, és a dir, tenir clar el funnel: quin recorregut faran les dades, com es gestionaran, qui s’encarrega de quines (en cas d’haver-hi més d’una tecnologia implicada) i com plasmar-ho al codi.
  • Preveure i disminuir al màxim les possibles excepcions: una de les coses més complicades del disseny a mida és preveure possibles excepcions que ens trobarem. Sempre recomanem reduir-les al màxim: el nostre codi serà més net i clar, i per tant, més fàcil d’escalar (ampliar/millorar en un futur). A més excepcions més pedres al camí i més complexa serà la programació.
  • Dividir el projecte en diferents fases és realment útil. Ens permetrà arribar a objectius abans, poder realitzar anàlisis dels nostres avanços, i poder rectificar o millorar durant el camí.
  • Comptar amb un partner experimentat: és imprescindible, des del nostre punt de vista, comptar amb un partner que realment pugui fer les tasques que necessitem. En cas contrari correm el risc de basar-nos en uns fonaments equivocats, una programació complexa i rebuscada (spagetti code), o un excessiu ús de plugins (una cosa molt habitual).

A Cactus som experts en desenvolupament a mida fet en WordPress i Woocommerce, els CMS web i e-commerce més utilitzats. Si estàs pensant a realitzar un desenvolupament personalitzat contacta amb nosaltres i t’assessorarem sense compromís.

Vols estar al día?

Subscriu'te i obtindràs informació personalitzada. Si necessites ajuda amb un projecte podem reunir-nos gratuïtament i sense compromís