Claus per a un rebranding adequat

Gràcies a la nostra experiència descobrim factors fonamentals per a fer un bon rebranding

En la nostra dilatada experiència a Cactus Seny Gràfic ens hem adonat que durant el procés de rebranding d’una empresa o negoci resulta fonamental tenir diversos factors en compte.

Un rebranding desorganitzat pot derivar a grans problemes a curt i llarg termini, mentre que un rebranding controlat, seguint unes pautes i claus, ens assegura aconseguir els nostres objectius a curt, mitjà i llarg termini. El que ve a ser un èxit, vaja.

Què és el rebranding?

El rebranding és el procés d’evolució o modificació del logotip d’una empresa. Generalment, no sol implicar uns canvis molt dràstics, encara que depèn del cas en qüestió. Però per què canviar el logotip de la teva empresa? La majoria de marques evolucionen amb el pas del temps i els seus logos van adaptant-se lleugerament als corrents comunicatius de cada època. Si seguim la trajectòria de grans marques veurem com els seus logotips han anat evolucionant constantment.

Claves para un re-branding adecuado

Però no sols el logotip

Efectivament, no sols es redissenya el logotip, sinó generalment un rebranding va acompanyat d’un canvi corporatiu: les tipografies, formes comunicatives, textures, colors, degradats, iconografia… Tot dependrà de quant profund volem que sigui el canvi, de l’origen i de la destinació.

I, encara que generalment totes les marques solen estar ‘vives’ gràficament (és a dir, van incorporant elements a força de crear campanyes, novetats en línia o en xarxes, etc.), podem afirmar que després de la pandèmia de la COVID-19, moltes empreses han vist que era necessari un rebranding.

Com saber si la teva empresa necessita un rebranding?

L’era de la digitalització, la comunicació en línia i les xarxes socials porta a les empreses, de manera inevitable, a adaptar-se a noves vies comunicatives. És llavors quan ens podem qüestionar si realment una empresa o marca necessita un rebranding. Plantegem-nos algunes preguntes:

  • No és el mateix el màrqueting tradicional que el digital. Té la teva marca els recursos necessaris per a una correcta comunicació online? Per exemple, una tipografia que funcioni bé per a lectura en pantalla, uns colors RGB que puguin cridar l’atenció, una iconografia personalitzada…
  • Està adaptada la comunicació de la teva empresa a l’entorn online? Veiem, cada vegada més, que les reunions presencials es substitueixen per videotrucades, i en alguns casos aquest fet ens pot perjudicar. Disposa la teva marca de presentacions, una web o un porfoli online?
  • En un entorn web la competència està molt més a prop, i les comparacions poden ser més evidents. La teva empresa està a l’alçada dels teus competidors? Elements com que el teu web carregui més ràpid, és a dir més fàcil trobar els productes i/o serveis, pot ser decisiu per a decantar la balança i aconseguir clients nous.
  • Els teus clients et perceben com una empresa àgil i transparent? I ens referim a una empresa que solucioni els problemes ràpid, que transmeti confiança i seguretat, que aportaci de manera lliure informació sobre els seus productes o serveis a clients i no tan clients.

Si alguns d’aquests problemes et sonen, és que possiblement has de replantejar donar-li una rentada de cara a la teva empresa. Un bon rebranding et pot ajudar a millorar tots aquests aspectes

Claus per a un rebranding

Després de tota l’experiència que aquests 15 anys ens ha aportat, podem concloure que es requereixen tres factors fonamentals per a assegurar que un rebranding es converteixi en un projecte d’èxit o no.

→ Tenir clars quins objectius es volen aconseguir; perque el rebranding serveixi per a alguna cosa més que un simple canvi cosmètic, es requereix fixar uns certs objectius. Alguns d’ells pot ser tractar de captar a un públic diferent, donar-se a conèixer en altres àmbits, reforçar uns valors o fins i tot, replantejar valors nous. Es pot millorar la confiança i la fidelització del client final.

→ Comptar amb partners experimentats i que siguin capaços d’entendre les teves necessitats i materialitzar-les en fets reals, aconseguint-te guiar durant tot el procés per a oferir-te un millor servei.

→ Estar disposat a canviar: molts negocis que opten per un rebranding continuen tenint una mentalitat d’antic paradigma. Cal trencar les barreres i no tenir por al canvi i a millorar!

Amb aquests tres factors es pot revolucionar la imatge de negocis i marques al complet, portant qualsevol empresa a un nivell superior. A Cactus Seny Gràfic portem més de 15 anys dedicant-nos al branding, I tu? Estàs disposat a fer el canvi?

Vols estar al día?

Subscriu'te i obtindràs informació personalitzada. Si necessites ajuda amb un projecte podem reunir-nos gratuïtament i sense compromís